hjälp med vad som helst, när som helst!

Om oss

 

Handen på hjärtat, visst har du en massa DVDs, en gammal cykel, och andra prylar där hemma som du inte längre använder? Du vet hur filmen slutar, och din gamla cykel använder du aldrig längre. Visste du tex att en borrmaskin i genomsnitt används 13 minuter under sin livstid? Ändå kan du inte förmå dig att göra av med sakerna. - Synd att slänga, man vet aldrig när man behöver dom igen, säger du. Men du behöver inte slänga dina gamla prylar, tvärtom kan du tjäna pengar på dom. Saker som inte längre har något värde för dig kan vara eftertraktade av någon annan. Kanske finns det någon som behöver hyra en extra cykel när svärmor kommer på besök.

Idéen till HinnerDu.se och DenLilleTjeneste.dk uppkom när vi insåg hur svårt det var att få hjälp med småsaker till en rimlig kostnad. Lättaste vägen, fram tills nu, har ofta varit att köpa nytt och samla på sig en massa onödiga saker, som du sedan måste hyra ett extra förråd för att rymmas. Detta är både en dyr och icke-hållbar väg, som vi inte ville gå. Tänk om man istället kunde be någon i sin närhet om hjälp och man dessutom själv får sätta priset - hur mycket är detta värt för mig? Denna trend att dela, låna ut och hjälpa kallas i USA för Collaborative Consumption och växer mycket fort. En trend som påverkar vad vi konsumerar och hur vi konsumerar och som minskar gapet mellan den som behöver hjälp, och den som vill hjälpa till. I Sverige och Danmark är vi först med att haka på denna trend! Vi är ett litet bolag med mycket hjärta och som vill få fler med på vår resa, så nästa gång du funderar på att köpa en borrmaskin för att hänga upp en tavla - tänk om! Gör en förfrågan via HinnerDu.se och låna en borr, eller be någon komma hem till dig och borra. Det är ju inte borren du behöver, utan hålet!

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Anmäl dig här. 

Facebooklogo TwitterGoogle+

Lovingly Made in Malmö

 

Sara Ohlsson

Sara Ohlsson - Grundare till HinnerDu.se. Sara har en utbildning i systemvetenskap från Lunds Universitet och University of Toronto. Hon har tidigare arbetat på H&M IT och som IT-konsult på bla Kronofogden. Genom HinnerDu.se har Sara fått hjälp med att starta bilen en kall vinterdag, montera IKEA-garderober, och leverans av kanelbullar. Nästa uppdrag blir att hitta någon som kan lägga in hennes gamla The Cure CD-skivor i iTunes på datorn. När Sara är ledig åker hon gärna ut och kitesurfar. Sara ingår även i styrelsen.  Kontakt: [email protected]

 

 

RAsmus

Rasmus Bjerrum har varit ansvarig för att lansera systersajten www.denlilletjeneste.dk Rasmus har en utbildningsmässig bakgrund som jurist og har tidigare varit anställd hos Nokia och MTV. De senaste fyra år har han primärt arbetat med affärsutveckling och sälj för MTV Networks i Stockholm, men har nu det ansvaret för hinnerdu.se:s etablering, sälj och utveckling i Danmark.

 

 

Søren

Søren Juul Rasmussen har varit ansvarig för att utveckla sajten, mobila apps samt allt annat IT relaterat. Sören är också utbildad skidlärare och har jobbat en hel del i Alperna. Just nu tar Sören ofta hjälp med att bära tunga saker då han håller på att flytta till hus utanför Köpenhamn.

 

 

Spara