hjälp med vad som helst, när som helst!

Vanliga frågor

Generella

Här nedan finner du svar på våra vanligaste frågor. Listan uppdateras löpande. Hittar du inte svaret på din fråga här nedan kan  du skicka ett mail till oss på [email protected]

 • Radera ditt konto. Om du vill radera ditt konto kontaktar du oss via mail:  [email protected] Vi gör ditt konto inaktivt men historiken sparas.
 • Jag får inget aktiveringsmail. Tyvärr blockerar hotmail våra mail. Kolla så inget fastnat i spam eller testa med en annan mailadress än hotmail. 
 • Jag vill inte ta emot e-mail längre. Om du vill slippa få e-mail från oss loggar du in, väljer PROFIL och sedan profilinställningar (ovanför din bild) och kryssar ur rutan för mail. Glöm inte att spara.
 • Byta lösenord? Byta lösenord kan du göra på genom gå in på din profil och sedan klicka på profilinställningar.
 • Kan jag betala kontant? Nej, du kan tyvärr inte betala kontant. Detta för att vi inte får vår andel, 16% om du betalar utföraren rakt i hand, du får inget kvitto samt ditt uppdrag blir aldrig markerat som betalt på hemsidan. Betala med kort (via Paypal) eller direkt från ditt bankkonto genom Trustly. Truslty stödjer Mobilt Bank-ID.

Frågor som endast rör beställare av ett uppdrag

 • Hur betalar man? Det är gratis att göra en förfrågan. Du betalar endast efter det att du har fått hjälp med ett uppdrag. Betala aldrig kontant.! Då frångår du våra regler och du har inget kvitto på utfört uppdrag. Efter uppdraget är utfört loggar du in på hemsidan och klickar på BETALAinne på ditt uppdrag. Då förs du automatiskt vidare till betalningssidan där du kan betala med kort via PayPal eller med direkt banköverföring genom Trustly. 

  Godkända banker: Swedbank, Sparbankerna, Handelsbanken, Nordea, SEB, Skandiabanken, Danske Bank, Länsförsäkringar, ICA Banken, Forex, Sparbanken Öresund, Sparbanken Syd. Gratis. Ingen registering. Stödjer Mobilt Bank-ID.

  När du har betalat får du ett mail som bekräftelse. Du kan också ge feedback och "tummen upp" till den person som du fick hjälp av. Om någon ber att få betalt på annat sätt än via hemsidan bör du kontakta vår kundtjänst på [email protected]
 • Hur vet jag om någon kan hjälpa mig? När du har lagt publicerat din förfrågan går det ut ett mail till alla "hjälpare" i vårt nätverk. När någon av dessa anmäler sitt intresse om att hjälpa dig får du ett mail. Där står hur du går vidare.
 • Hur kontaktar jag hjälparna? Inne på din annons/uppdrag kan du se vilka personer som anmält sig att hjälpa till. Innan du väljer någon av dessa kan du ställa frågor och kontakta dom via chatten (som du finner under deras bilder). När du väl har valt en person (genom att trycka välj under personens bild) får du kontaktuppgifterna mailade till dig.
 • Hur gör jag om jag behöver återkommande hjälp, tex Hundvakt varje vecka? Du gör en förfrågan precis som vanligt och väljer en av de "hjälpare" som anmäler sig. Ni gör upp om att ses och du betalar för hundvaktens första uppdrag via hemsida. Sen hur ni gör upp i framtiden lägger vi oss inte i. Se din annons som en kontaktannons. Har du hittat någon som kan hjälpa sig är vi glada och nöjda och tar endast betalt för kontakten men inte för återkommande uppdrag.
 • Vad gör jag om personen jag valt får förhinder eller jag inte får tag på honom/henne? Om du av en eller annan anledning inte kan eller vill gå vidare med ditt val av hjälpare så kan du maila oss. Då kan vi "backa" uppdraget så att du kan välja en annan person. Är det brådskande, eller du behöver få in fler svar, är det enklast att  skapa en helt ny annons så går det ut ett nytt mail till personerna i vårt nätverk. I sådant fall kan du informera oss i efterhand så raderar vi det inaktuella uppdraget.
 • Hur markerar jag ett uppdrag som utfört? När du fått hjälp och uppdraget är utfört, loggar du in, klickar fram ditt uppdrag och klickar på BETALA. Först efter detta ändras status till “utfört”.
 • Hur vet jag om någon vill utföra mitt uppdrag? Du får e-mail skickade till dig genom hela processen som visar status på ditt uppdrag. Då får du veta vem som tackat JA till att hjälpa dig.
 • Kan jag börja utföra uppdrag om jag redan har ett kund/beställare-konto? Ja, men du måste först ansöka om att bli en sk verifierad användare genom att fylla i vårt ansökningsformulär som du hittar på hemsidan.
 • Hur gör jag om personen som jag valt och som accepterat att utföra uppdraget helt plötsligt inte längre kan utföra det? Om personen hoppar av efter det att han/hon redan accepterat att utföra uppdraget kan du kontakta oss per mail så hjälper vi dig. Du kan också välja att skapa en ny annons för att få in svar från andra personer.
 • Kostar det något att skapa en annons och göra en förfrågan? Nej, att använda vår tjänst kostar ingenting för dig som lägger upp en förfrågan om hjälp. Vid betalningen, som sker via hemsidan tar HinnerDu 16% av beloppet du angav och "utföraren" får 84%.
 • Hur lång tid tar det att få svar på sin förfrågan? Det är väldigt olika men ofta får man svar inom någon timme eller max 1 dag.
 • Hur gör jag om jag ska anlita flera personer? Ersättningen du anger är alltid per person. Du ska alltså skriva det belopp som du ska ge var och en. PayPal ser till att pengarna går till rätt personer.

Frågor som endast rör utförare av uppdrag

 • Hur gör jag om jag vill utföra uppdrag? Du måste skaffa ett konto. Det kan du göra genom att trycka på LOGGA IN och sen välja ny användare. När du har ett konto kommer du få mail när det dyker upp nya jobb. Du kan även titta under "aktuella uppdrag" (menyn).
 • Vad innebär det att tacka JA till ett uppdrag? När du tackar JA till ett uppdrag ska du se det som bindande dvs du ska hålla tid och datum öppna så att kunden kan välja dig och att du då fortfarande kan hjälpa till. Tacka inte JA om du inte är helt säker på att du kan hjälpa till. Får du förhinder meddela kunden direkt!
 • Hur vet jag om beställaren valde mig? Om du har blivit vald får du ett nytt mail med kontaktuppgifter till beställaren. Hör du inget från oss har någon annan fått uppdraget denna gång.
 • Hur får jag betalt? När beställaren tycker att du har utfört uppdraget går han/hon in och klarmarkerar det samtidigt som han/hon betalar. Du kan antingen få betalt via PayPal eller Trustly. Om du vill använda PayPal måste du skapa ett verifierat PAYPAL-konto för att kunna ta emot pengarna. Om du vill kunna få pengarna direkt in på ditt bankkonto, måste du verifiera ditt konto hos Trustly. Detta gör du inne på din profilsida och sen på profilinställningar. Du behöver alltså endast ett Paypal konto om du vill ta emot betalningen just till ditt PayPal konto, annars räcker det med att verifiera ditt bankkonto inne på din profilsida hos HinnerDu.se
 • Trustly:
 •     •    Säker betalning direkt till ditt bankkonto 

      •    Ingen registering
      •    Stödjer Mobilt bank ID
      •    Ökar chansen att bli vald som hjälpare.

          Att ta emot ersättning på annat sätt än via hemsidan eller godkännande från HinnerDu är emot företagets regler och du kan   därmed bli avstängd. 

 • Hur avböjer jag ett ärende som jag redan tackat JA till och där kunden valt ut mig? I dagsläget kan du inte tacka nej till ett ärende så långt in i processen. Du kan avböja ett uppdrag fram till dess att betällaren inte valt dig. Därför är det extra viktigt att du är helt säker på att du kan utföra uppdraget innan du tackar JA. 
 • Jag har frågor kring ett uppdrag och behöver mer information om ärendet? Du kan använda kommentarsfunktionen på varje uppdrag för att ställa frågor. Du kan chatta med kunden.