Världens 5 rikaste idrottare

2024-09-12

I dagens värld av professionell idrott kan toppatleter tjäna enorma summor pengar, inte bara genom sina idrottsliga prestationer utan också genom lukrativa sponsoravtal och andra affärsverksamheter.

Här är en lista över de fem rikaste idrottarna i världen, baserat på deras senaste rapporterade inkomster.

Cristiano Ronaldo (fotboll)

Cristiano Ronaldo toppar listan som världens rikaste idrottare med en imponerande förmögenhet på 260 miljoner dollar.

Den portugisiska fotbollsstjärnan har byggt sin förmögenhet genom en kombination av höga löner från toppklubbar, omfattande sponsoravtal och sin egen CR7-varumärkesportfölj.

Jon Rahm (golf)

På andra plats finner vi den spanska golfaren Jon Rahm med en förmögenhet på 218 miljoner dollar.

Rahms snabba uppstigning i golfvärlden har resulterat i betydande turneringsvinster och lukrativa sponsoravtal, vilket har bidragit till hans imponerande förmögenhet.

Lionel Messi (fotboll)

Den argentinska fotbollslegenden Lionel Messi intar tredje platsen med en förmögenhet på 135 miljoner dollar.

Messi har länge varit en av världens bäst betalda fotbollsspelare, med höga löner från klubbar som Barcelona och Paris Saint-Germain, samt omfattande sponsoravtal.

LeBron James (basket)

På fjärde plats hittar vi basketstjärnan LeBron James med en förmögenhet på 128,2 miljoner dollar.

James har inte bara tjänat stora summor genom sin basketkarriär i NBA, utan har också framgångsrikt investerat i olika företag och har lukrativa sponsoravtal.

Giannis Antetokounmpo (basket)

Avslutningsvis har vi den grekiska basketspelaren Giannis Antetokounmpo på femte plats med en förmögenhet på 111 miljoner dollar.

Känd som ”The Greek Freak” har Antetokounmpo snabbt blivit en av NBA:s mest framstående spelare, vilket har resulterat i höga löner och värdefulla sponsoravtal.

Avslutande ord

Dessa idrottare representerar toppen av den ekonomiska pyramiden inom professionell idrott.

Deras förmögenheter är ett resultat av exceptionella idrottsliga prestationer kombinerat med smart varumärkesbyggande och affärssinne. Det är värt att notera att inkomsterna kan variera från år till år beroende på kontrakt, prestationer och nya affärsmöjligheter.

Vad bör man tänka på när man ska köpa hus?

Vad bör man tänka på när man ska köpa hus?

Att köpa ett hus är en av de största investeringarna de flesta människor gör i sitt liv. Det är ett beslut som kräver noggrann eftertanke och planering. Här är några viktiga aspekter att överväga när du står inför ett potentiellt husköp. Ekonomi och budget Den första...

Så handlar du säkert på internet

Så handlar du säkert på internet

I dagens digitala värld har e-handel blivit en integrerad del av våra liv. Bekvämligheten att kunna handla när som helst och var som helst är oöverträffad, men det kommer också med vissa risker. Här är en guide till hur du kan handla säkert på internet och skydda dig...

5 tips för att lära sig ett nytt språk

5 tips för att lära sig ett nytt språk

Att lära sig ett nytt språk kan vara en utmanande men oerhört givande upplevelse. Oavsett om du lär dig för arbete, resor eller personlig utveckling, kan rätt metoder och strategier göra en stor skillnad i din inlärningsprocess. Här är fem effektiva tips som kan...

Varför känner vi inte av jordens hastighet?

Varför känner vi inte av jordens hastighet?

Jorden rör sig med en otrolig hastighet genom rymden, men ändå känner vi människor inte av denna rörelse i vårt dagliga liv. Detta fenomen kan verka förbryllande, men det finns flera vetenskapliga förklaringar till varför vi inte uppfattar jordens hastighet. Jordens...